01 februari, 2014

Bilinvasion


När vi kom fram var det inte så kallt ute men inne i huset var det två minusgrader. Vi började elda men gick snart ut till bastun, där det blir fortare varmt än inne i huset. Att vi inte var inne och elda den stunden på kvällen straffade sig senare med att vi bara fick upp tio plusgrader innan vi gick och lade oss. Då fick det bli dubbla täcken och mössa på!
Jag vaknade tidigt och det var fortfarande tio grader. Somnande om efter ett tag och började drömma. Jag drömde att det var morgon och jag hörde motorljud ute. Såg en raggarbil komma och jag trodde den skulle till grannen. Men när jag tittade ner på ängen framför vårt hus såg jag att där var det fullt med hundratals bilar som hade samlats för någon form av raggarträff. Jag sprang ut för att låsa in till uthuset och mulltoan. Tänkte att den inte skulle klara påfrestningen om alla festdeltagare hittade dit. Vaknade upp med ett ryck och förstod då att det bara var en dröm. Gick upp och skulle koka kaffe och upptäckte då att jag glömt ta med mig det.
Oj, vilken början på dagen!

 

31 januari, 2014

Semlor

Vi åkte upp på fredag eftermiddag och stannade som vanligt i Enköping för att fika. Bara runt torget finns det nog fem olika konditorier att välja på och denna gång bestämde vi oss för "Tammerfors konditori"

Att vi hamnade där berodde mest på att där fanns det semlor. Vi provade några nya sorter; en wienersemla och en vaniljsemla. Men jag måste nog ändå säga att originalet med klump är godast!



28 januari, 2014

Att bygga en bastupall

När vi tillverkat laven till bastun fick vi över några bitar av abaccin, vilka är ganska dyra. Så en liten pall eller två kan man ju alltid göra av resterna:


 
Vi började med att göra en ram, med gersågade hörn

 
Sen undrade vi lite hur vi skulle göra med benen. men det löste vi med lim..

 
...och några skruv.
 
Rikta och limma första bitarna av sitsen. Sen skruv underifrån.

 
Sidorna måttanpassade och gersågade.
 
Mer lim!

 
Torkning.

 
 
Pallen är färdig!
 
Besökte nyligen Sveriges största och billigaste möbelaffär. Där hade dem en liten pall som kunde ha passat. Priset var hela 79:- Visserligen inte lika fin som vår men man undrar verkligen över det låga priset om man jämnför alla dem timmarna vi lagt ner på vår pall!