30 december, 2011

Ett år med bloggen!

Nästan på dagen ett år sedan första inlägget i bloggen! Vi kom upp på torsdagen i regn och plusgrader. Trots varmgraderna gick större delen av kvällen åt att elda och värma upp torpet. Som tur var såg vi inga spår efter mössen, som året innan hade huserat överallt.

 På fredagen var det något kallare med ett par minusgrader. Samma tid året innan var det massor av snö och 6 minusgrader. Då tog det någon timme att bara skotta sig fram till huset.
Året innan ännu mer snö och 16 minusgrader.

Öppna landskap December 2011
4/1-2011
Det stora "äventyret" började först när vi åkte hem. När vi närmade oss Enköping började det helt plötsligt blåsa kallt i bilen. Vi körde av och stannade vid vägkanten och upptäckte att det bubblade lite oroväckande i kylaren. Men temp-mätaren hade inte visat något. Efter råd från en bilmek, som trodde det var fel på termostaten åkte vi vidare men stannade för fikapaus i Enköping. Innan vi skulle fortsätta vår färd fyllde vi på med vatten och körde sedan vidare. När vi passerat Strängnäsbron hörde vi samma skumma ljud och stannade. Efter det var bilturen över för vår del. Där stod vi nu i mörkret och kylan med en bil som inte startade. Det enda som återstod var att ringa en bärgare. Efter lite diskussion om självrisker mm kom vi överens om ett pris hem till dörren. Dyra pengar men det fick det vara värt. Herr Torpägare tyckte i alla fall att det var roligt att åka bärgare men jag var inte lika entusiastisk!