05 mars, 2011

Sportlovshelg i torpet

Vi tog ledigt på fredagen för att åka upp till Torpet. Att vara där är kanske inte lika "sportigt" som att vara i fjällen men bjuder ändå ett visst motstånd. Kylan ute och inne är ganska energikrävande. Hugga och bära ved, elda och hålla värmen gör att man känner att man lever. För att orka med det stannade vi, som många gånger tidigare på Ångbageriet i Sala. Det är härligt fik med hembakat bröd. Deras signum är blåbärsbullen som vi inte smakat dess lika någon annan stans. Den här gången kom vi tidigt så vi började med en smörgås och delade sen på en semla. Den bästa för året. Den obligatoriska blåbärsbullen tog vi med oss. Miljön är i 50,60 - tals stil. Ganska charmigt men skulle inte skada av lite uppfräschning.









Vädret var inte det bästa när vi kom fram men ändå alltid lika härligt att var här igen.Förra året vid samma tid tog det oss mer än en timma att bara ta oss fram till dörren på grund av all snö. Den här gången räckte det med att skotta en ruta för bilen så kunde vi pulsa upp för backen. Sen in i huset för att påbörja uppvärmningen












Kvällsmörker













Under natten hade det börjat blåsa rejält och när vi vaknade hörde vi hur det ven i hela stugan. Rullgardinerna lättade från väggen. Trots elementen hade det blivit ganska kallt i huset under natten.

Vi hade tagit med oss korv som vi skulle grilla ute i det fina vädret men trots att det var soligt så var det iskallt när det blåste småspik. Men när man har en vedspis går det lika bra att grilla korv inne!