04 december, 2012

Tågresa hem


Måndag morgon skulle jag ta tåget hem till jobbet. När jag fick skjuts till station visade termometern minus 21 grader. Det kändes faktiskt ganska skönt att få åka hem. Tåget kom på utsatt tid men ju närmare Stockholm vi kom desto långsammare körde tåget. Jag fick springa för att hinna med mitt anslutande tåg till Flemingsberg. På utsatt tid skyltades det om med informationen om att tåget var 20 minuter försenat, efter en stund ytterligare 20. För att åka sista kvarten till slutstaionen fick jag vänta över 40 minuter i kylan. Inte så roligt

Maken hade jag lämnade kvar en natt för att få lite mer tid till bygget. Men kylan höll i så även han tröttnade och åkte hem på eftermiddagen dagen efter. Men lite blev det gjort i alla fall:


Förberedelse för bjälklag

Bjälklaget


Vindpappat och läktat

Panelen






















02 december, 2012

Första Advent

För första gången firade vi första advent i Torpet. Det blir inte mycket jag pyntar eftersom vi inte är här så mycket under vinterhalvåret.
Men jag ville att det skulle bli lite speciellt så en ny paradhängare blev det i alla fall och en ny söt liten handduk.




Även denna dag blev iskall. Termometern visade 16 minusgrader. Så det kändes extra bra att få gå in och värma sig med glöggen.
Vi kämpade på med byggnationerna i uthuset men så effektivt blev det inte i kylan. Framåt eftermiddagen besökte vi Muddus Hjortron för en trevlig adventsfika; kaffe, saffransbulle samt en liten saffranspralin!