26 januari, 2013

Bastun tar form

Lördagen fortsatte att vara iskall så vi tog först en tur och köpte några rördelar vi behövde till avloppet. Väl tillbaka efter lunchen började vi isolera väggarna. Mentalt kändes det som det blev lite varmare.











 

När isolering och mellanväggen var klar var det dax för bastufolien. Då kändes det kallt igen. Som att vara i en  fryslåda :)



 

Men vitsen med folien är att reflektera tillbaka värmen när man bastar.
Den ger en återreflektion av värme samtidigt som den håller isoleringen på plats.


Hela taket och lite panel på väggarna hann vi få upp innan vi åkte hem igen. Men vi fick en tydlig bild av hur mysigt det kommer att bli när vi väl har en färdig bastu!


24 januari, 2013

Vindskydd


Ytterligare en långhelg i Torpet och kylan. Vi valde fel dag att åka för när vi kom fram var det 22 minusgrader ute och minus 7  inne i huset. Efter att ha eldat hela dagen blev det bara 13 grader, när vi skulle sova. Och jag vet från tidigare gånger att det inte är lätt att somna i den kylan. Kände att jag ångrade att vi åkt hit men inte mycket att göra nu. Hade i alla fall byggt mig ett "vindskydd". Hur jag än tätat fönstret bakom sängen drar det en aning så vad vore inte bättre än ett vindskydd. Maken sa att det vara bara jag som kunde hitta på något sådant. Men bra blev det och en aning mindre dragit.