23 juli, 2012

Sista semesterdagen

Vädret var fortsatt dåligt så innan vi åkte hem för denna gång så fixade vi så mycket vi hann innan regnet kom. Jag sågade och spikade fast "anslagsbräda" och "anslagslister" på sidan av ett fönster. I torpet finns bara englasfönster med tillhörande (och i bland inte tillhörande) innanfönster. För att få det tätt ska man täta innanfönstret, aldrig ytterfönstret. Mot listerna ska jag sedan sätta tätningslist i ull.

Anpassade längder
Herr Torpägare kunde äntligen bräda gaveln på Getboden. På grund av det fuktiga vädret hade vi valt färdigmålade brädor. Men jag måste erkänna att det var värda sitt pris när det var bara att sätta upp.



22 juli, 2012

Kantareller

Vaknade med vackert väder men endast 10 graders "värme". Vi hade åkt hit igen med tron eller kanske hoppet om lite finare väder. Det var i alla fall uppehåll hela dagen om än en aning blåsigt. Vi röjde som vanligt lite i trädgården och herr Torpägare satte in det nya fönstret i vår blivande bastu. Innan middagen tog vi en tur i skogen för att se om vi kunde hitta lite kantareller. Vi hade tur och kunde konstatera att svamparna verkligen växer överallt. Många satt efter vägkanten men några växte så fint där det denna sommar hade blivit en mindre sjö!