10 maj, 2013

Ljusstakar


På fredagen tog vi lite paus i allt grävande och rensande av trädgården och åkte in till Avesta. Det är alltid lika kul att åka runt i omgivningarna. Först stannade vi på kaféet vid Carl Jularbo museum. Där har dem kaffe med hembakt bröd och även ett museum om Carl Jularbos liv, som min pappa en gång designade. Jag åt en alldeles för stor bit morotskaka men det är en av fördelarna med trädgårdsarbete; att man är väl värd lite godsaker.
Innan vi åkte hem igen hann jag köpa ett par jättefina glasljusstakar som passade torpet perfekt!




http://www.avesta.se/Kultur--Fritid/Museum/Carl-Jularbo-Museum/

09 maj, 2013

Långhelg i torpet

Kom hit igen onsdag kväll för att tillbringa långhelgen här. Vi hade länge sett fram emot att få vara här en lite längre tid än en kort helg.
Det spöregnade hela vägen upp när vi körde. Men som tur var blev vädret bättre på torsdagen. Vi såg att Forsythian blommade vilket är ganska sent. Sist vi var här hörde vi att våren var ca 4 veckor sen enligt metrologerna och det stämmer ganska bra. Ser på ett gammalt inlägg på bloggen när vi var här på påsken den 23 april, att den redan då stod i full blom.

Dagens stora uppdrag var att elda ner den stora rishögen vi samlat på oss sen förra sommare. Vi startade lite försiktigt och det var ganska svårt att få eld för det var surt i backen efter nattens regnande. Men det var ju idealiska förhållanden för eldning. När det väl tagit sig slängde vi på ris i över sex timmar. Men även om det var skönt att slippa rishögen så måste jag erkänna att elda för kråkorna känns ganska meningslöst. Men var gör man?

Sent på kvällen satt vi sedan i värmen och såg lågorna falna med ett glas vin. Kroppen värkte i alla lemmar efter dagens slit men vi kände oss nöjda med det vi åstadkommit.