03 juni, 2015

Nya toalettrummet nästan klart

Getboden
I mars 2012 startade vi vår byggnation av det nya toalettrummet. På ena sidan av uthuset fanns en outnyttjad del där det längre tillbaka troligtvis hade hållits djur, då den kallades Getboden. Vi röjde ut allt skräp och bevarade fina gamla saker. Sen började rivningen av gammalt murket trä. Ett tungt och tidsödande arbete. Förr i tiden byggde man inte för att det skulle rivas.


I den delen av uthuset hade det aldrig funnits något ordentligt golv så nu reglade vi upp bjälklaget och sedan isolerade vi innan själva golvet blev lagt.




Bastuväggen med folie och panel
På väggen mot baksidan satte vi i ett litet fönster för i där hade vi planerat in en bastu. Det hade jag länge längtat efter för att kunna värma oss kalla dagar samt lätt få tillgång till varmvatten och tvättmöjligheter.

Själva byggnationen och rivningen blev lite komplicerat  för vi fick göra det i etapper och bygga "runt" dasset,  som vi fick vänta med att riva efter semester och alla gäster åkt hem.












Här har vi hunnit fram till att flytspackla golven i våtutrymmen samt att sätta kakel på väggen.


2014 hade vi kommit så långt att det satt vit pärlspånt på väggen. Kaklet var fogad med svart fog. Det enkla billiga skåpet från Ikea hade pimpats upp med pärlspånt det med för att se lite gammalt ut.

Så äntligen, 2015, var badrummet så gott som klart. Det fattas bara en liten "småsak" som elektricitet, men det kommer förhoppningsvis i sommar.



Spegel köpt på loppis och vattentank på Granit

Det är dom små detaljerna som gör det; bockad skena för att passa perfekt med golvet

Bastun med fina pallar

Vattentanken för varmvatten


Mulltoa med kungalängden ovan !