01 december, 2012

Vinterbesök


Kom hit på fredagen vid 14-tiden. Vi fick som vanligt börja med att elda så vi kunde få en någorlunda behaglig temperatur till kvällen. Helt plötsligt hade det blivit vinter. Första snön för det här året dalade sakta ner hela dagen. Det blev fort mörkt, redan vid fyratiden så vi fick gå in och kura framför brasan.


Lördagen blev en vacker men kall dag. Temperaturmätaren visade 8 minusgrader ute och inne var det 16 grader trots idogt eldande. Vi var ute hela dagen så länge vi kunde åt gången. Det blev ett antal gånger vi fick gå in och värma tår och fingrar.

Leffe fortsatte med gaveln på ”getboden” med att riva ner resterande gamla plankor och sedan satte fast vindpapp. Jag fungerade mest som en hjälpreda men började även städa i ordning lite i vedboden. Denna utedag slutade också tidigt då mörkret föll. Jag fick gå in någon timme tidigare eftersom jag alltid är så frusen. Middagen blev oxfilé med potatis och grönsaker i ugn. Inte helt fel. Sedan satt vi resten av kvällen och lyssnade på det härliga ljudet från elden i vedspisen.